Route

Route

maandag 3 oktober 2011

3 oktober 147.5 miles verder

Vandaag geen natuurpark voor ons maar een oude stad Ghost Town.
Omdat we maar 10 miles van Calico Ghost Town verwijdert zijn  en deze pas om negen uur open gaat hoeven we niet zo vroeg uit de veren.
Na een paar boodschappen gedaan te hebben gaan we die kant op, daar aangekomen blijken we de eerste gasten te zijn. Dit spookstadje ligt vlak bij de de weg van Los Angeles naar Las Vegas. Het is een oud mijnstadje en ligt aan de rand van de Mojave Desert, toen er in 1881 zilver en borax werd gevonden trok dat zo veel mijnwerkers aan dat de stad tijdens zijn hoogtijdagen in 1887, 1200 inwoners telde. In 1890 kelderde de zilverprijs en begon het verval van de eens zo drukke stad. In 1907 was de voorraad borax in de heuvels uitgeput waardoor steeds meer mijnwerkers richting Death Valley trokken waar nog volop borax te vinden was. Uiteindelijk werd Calico een Ghost Town. In 1951 kocht Walter Knot de verlaten stad en restaureerde het dorp. In 1973 werd de stad een Historisch monument.

Na anderhalf uur rondgelopen te hebben gaan we weer na de auto, om naar Los Angeles te rijden.
Het is druk op de weg maar onze Navigatie brengt ons simpel naar het hotel wat we al voor 2 nachten geboekt hadden. Het hotel ligt in Hollywood, we kunnen dus zeggen dat we in Hollywood geslapen hebben, klinkt stoerder dan het is.
We parkeren onder het hotel en checken om twee uur is. Bij de receptie reserveren we gelijk een stads rondtour voor de middag en voor morgen een tour naar de Universal Studios.
De rondtour hebben we om kwart over drie, we vertrekken mooi op tijd, de tour zou twee uur duren, was het niet dat we in de file kwamen, door een ander weggetje te kiezen gaan we via een andre kant door alle beroemde wijken van Los Angeles, en komen we bij heel veel huizeen langs van beroemdheden.

Al met al zijn we om half zeven terug van de tour.
Nog even een hapje eten en een stuk over de hal of fame lopen en slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten