Route

Route

zaterdag 1 oktober 2011

1 oktober 190.4 miles verder

We willen veel dingen bekijken vandaag dus vroeg op pad.
Eerst naar de Glen Canyon Dam, dit is een stuwdam in de rivier de Colorado, Hier word elektriciteit opgewekt voor alle regio’s in de buurt, ook ontstond hier een groot stuwmeer, dat gebruikt word voor recreatie.

We vervolgen onze reis naar de Navajo indianen om ons naar de Uper Antelope Canyon te laten brengen, Dit is een 90 meter lange smalle grot, waar als de zon naar binnen valt hele indrukwekkende kleurlichten te zien valt, en met veel fantasie van allerlei figuren in de rotsen. Het is jammer dat het zo druk is dat het moeilijk is om mooie foto’s te maken want iedereen wil op de juiste tijd op de juiste plaats staan. Je kan de grot alleen bezoeken onder begeleiding van een gids., die je laat zien wat de mooie plaatsen zijn om een foto te maken. Er lopen ook veel mensen door de grot met professionele fotografiespullen, die denken omdat ze meer betaald hebben ook meer rechten hebben, beetje jammer. Gelukkig nog wel een paar mooie plaatjes gemaakt.







Nadat we weer terug zijn bij de auto gaan we naar de Horseshoe bend, weer een indrukwekkend plaatje hoe de rivier zijn eigen weg door de natuur maakt, het water zoekt de weg van de minste weerstand wat niet altijd de kortste is.


Na dit gezien te hebben gaan we richting de Grand Canyon, de zon laat ons inmiddels in de steek en maakt plaats voor regen, bij de Grand canyon aangekomen is het dan ook gauw een foto maken en gauw weer in de auto, schuilen voor de regen. Beetje jammer, we vliegen dan de Grand canyon ook door.



We gaan dan richting Tusayan op zoek naar een hotel, dit valt hier een beetje tegen, niet veel plaats en wat er is, is best wel duur. We besluiten dan ook om door te rijden. Zien we daar in de middel of nowwhere een Motel, en restaurant en hotel de Grand Canyon Inn staan, even navragen en ze hebben een plaats voor ons voor een leuke prijs (was net een bus met 107 personen die geannuleerd had, ons geluk), onze kamer kijkt wel een ballroomzaal.


En eten was zo geweldig zo goed hebben we het de hele reis nog niet gehad. Morgen weer een lange reisdag (stukje route 66) dus op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten